Parol, părerea mea! Pentru unii muma…pentru altii ciuma….

0

Tripleta Iohannis, Ciuca,Ciolacu și aleșii neamului din Parlament lovesc din nou. Toti s -au gândit sa dea vouchere de vacanta de 3000 de lei, brut, angajaților de la stat si nu doar lor. Incepand de anul viitor, de aceasta masura vor beneficia și angajații din privat, cuantumul a ramas un mister, se știe doar ca sumele vor fi suportate din CAS.
Decizia a venit peste noapte, dupa ce Guvernul a anuntat ca majorarea punctului de pensie se va aplica doar in cazul pensiilor bazate pe contributivitate, adica chiar si magistratilor pe segmentul de contributivitate. Nu conteaza ca UE le-a impus desfiintarea pensiilor speciale sau recalcularea lor pe baza de contributivitate… le mentin in continuare si le mai si majoreaza.
Nu coteaza nici faptul ca Ciuca si Ciolacu au scos din ecuatie doua categorii defavorizate: pensiile militare, care nu au la baza principiul contributivitatii, si cele de invaliditate, care au fost incluse in pensiile sociale, cu toate ca cei care si-au pierdut capacitatea de munca au cotizat la fondul de pensii. Ultima categorie va fi cea mai tepuita categorie de pensionari, pentru ca este tepuita atat la neluarea in calcul a punctului de pensie dar si la acordarea ajutorului pentru incalzire, pentru ca foarte multi nu se incadreaza in varsta standard stabilita…peste 60 de ani.
Foarte multi dintre cei cu pensii de invaliditate au varste cuprinse pana-n 45 de ani, multi dintre ei sunt ajutati sa supravietuiasca cheltuielilor cu medicatia de parinti pensionari, dar social democratul Ciolacu a uitat sa ia in calcul acest ,,amanunt”, a iesit la scena deschisa si si-a anuntat masura discriminatorie, abuziva.
Liberalul Ciuca a declarat ca ajutorul pentru incalzire, stabilit discriminatoriu, va fi acordat din banii UE, adica UE le- a dat bani pentru toti cei afectati de liberalizarea pietei de energie, dar ei il dau cum vor muschii lor, prin scoaterea din ecuatie a celor care au mai multa nevoie in favoarea electoratului bugetar.
Bugetarii vor beneficia peste salariile de 4-5000 de lei si de bonuri de vacanta de 3000 de lei, nu care cumva sa moara din cauza stresului provocat de statul degeaba.
Si tot in logica celor doua personaje cu doar un neuron activ intra si compensarea pretului la energie si caldura din banii furati de la consumatorii casnici care vor sustine de la 1 ianuarie 2023 si IMM-urile.
Dar vine 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei si trebuie sa ne bucuram …nu stiu pentru ce, nu stiu daca ne mai putem mandri ca suntem romani in conditiile in care suntem incalecati si de nemti, si de americani. Suntem o tara esuata…cu un popor care traieste sub limita supravietuirii.
Dana Nedescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *