A fost lansată campania „Reciclăm în România”

Ministerul Mediului , Apelor și Pădurilor a lansat campania de informare și educare a populației privind colectarea separată a deșeurilor, intitulată „Reciclăm în România”.

Campania se desfăşoară la nivel naţional, începând din 1 decembrie online şi din 15 decembrie în celelalte medii de difuzare și are ca principal obiectiv responsabilizarea populației cu privire la gestionarea și colectarea separată a deșeurilor.

Sub sloganul „Unele lucruri merg mai bine separate. La fel și deșeurile. Colectează separat”, campania îşi propune să schimbe percepţia şi comportamentul publicului faţă de colectarea deşeurilor şi să determine, printr-o comunicare directă şi eficientă, o schimbare reală a felului în care fiecare român îşi gestionează deşeurile în gospodărie.

Programul „Reciclăm în România” va beneficia de un buget de 10 milioane de lei, buget asigurat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Întrucât resursele naturale sunt limitate, iar modul în care le gestionăm ne afectează direct viitorul, asumarea unui comportament responsabil privitor la mediul înconjurător este esențială pentru a evita consecințe precum creșterea nivelului de poluare, afectarea stării de sănătate, distrugerea habitatului natural sau creșterea costurilor de producție.

Campania are un site dedicat, www.reciclaminromania.ro și pagini pe rețelele de socializare.

Director Executiv, Ing. Alin Iulian VOICESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *