Parol, părerea mea! Pentru straini muma…pentru romani ciuma: Refugiatii ucrainieni- sustinuti financiar din taxa pe boala

0

Dana Nedescu

Traim intr- o tara in care suntem tratati ca cetateni de second hand, am ajuns sa fim taxati si pentru ca rezistam genocidului practicat de cei carora le-am dat puterea.
Ministrul Alexandru Rafila ne anunta chiar de Ziua Sanatatii ca statul nu mai face fata cu cheltuielile spitalicesti, chiar dacă contribuția la Sanatate s -a dublat, sumele acopera doar jumătate din necesar,restul este acoperit de la bugetul de stat.
Adica tot din contribuțiile romanilor, pentru ca bugetul de stat este alcătuit din taxe,impozite și alte biruri plătite de romani,nu de ucrainieni,moldoveni sau sudanezi.
Rafila sustine ca in prezent sistemul este sustinut de 6 milioane de contribuabili carea sigura asistenta medicala pentru 19 milioane de beneficiari, o situatie care poate fi redresata prin majorarea plajei contribuabililor, respectiv prin obligativitatea introducerii contribuției și la angajații exceptați de la plata ei, aici intra cei din magistratura, construcții, demnitarii si alții stiuti doar de ei. Ar fi interesat de vazut dacă magistrații vor fi puși pe lista lui Rafila, de curand au cerut si decontarea ochelarilor de vedere.
În prezent, angajații plătesc anual 42 de miliarde de lei la un necesar dublu.
N- am înțeles niciodată unde se duc banii, în condițiile in care o zi de spitalizare intr -un spital de stat costa peste 1.600 de lei, iar in mare parte din cazuri medicamentele sunt cumpărate de bolnavi, plus ca perioada de spitalizare s- a redus foarte mult,la trei/ patru zile, chiar și în cazul operațiilor.
Situatia este cu atat mai ciudata cu cat dupa introducerea taxei pe boala, in care statul ia 10% din fiecare concediu medical, Guvernul a incasat dupa 100 de zile de la perceperea ei peste 30 milioane de euro, respectiv … peste 500.000 de euro pe zi de la romanii bolnavi, chiar si de la cei bolnavi de cancer si de la cele 40.000 de femei care au nascut in aceasta perioada, fiecare mamica cu contract de munca a platit in medie 500 de lei pentru ca a intrat in concediu medical, sume luate abuziv.
Deci, din luna ianuarie, luna in care a fost instituita taxa, si pana in prezent, Guvernul a incasat peste 30 milioane de euro de la romanii bolnavi, asta in conditiile in care, in 2022, acelasi Guvern a scos din fondul rezerva 30 milioane de euro pentru refugiatii ucrainieni.
Se poate spune ca Guvernul PSD-PNL a acoperit gaura din buget facuta cu sustinerea refugiatilor ucrainieni din suferinta cetatenilor romani. Se mai poate spune ca ucrainienii fugiti din Ucraina, multi dintre ei milionari, traiesc mai bine si au drepturi mai multe decat cetatenii cu drept de vot din Romania.
Romanii nu -si mai permit sa se imbolnaveasca, daca o fac sunt acuzati de fraudarea statului de catre Guvernul care ar fi trebuit sa le respecte drepturile constitutionale si sa le asigure o viata decenta, nu sa-i taxeze in plus pentru asigurarea unui trai superior unor refugiati fugiti din calea unui razboi inventat de “partenerul strategic”, multi au fugit de frica inrolarii in armata propriului presedinte.
E anormal ca un bolnav de cancer sa plateasca luxul unor straini din banii cotizati pentru accesul la tratament. Doar un guvern de neterminati “joaca” o astfel de ,,carte” intr-un an cu patru tururi de alegeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *