Parol, părerea mea! COVID –ul, DNA –ul si razbunarile politice

0

➤ Dana NEDESCU

Uraaaa…a venit, din nou, circul in “oras”, de data asta are in program si o reprezentatie a DNA care mimeaza tragerea pe roata a celor trei ministeriabili care au tras teapa tarisoarei printr-o delapidare de 1MILION de Euro, bani dati pe cateva milioane de doze de vaccin inutil care ar fi putut fi investiti in servicii medicale, pensii, spitale etc etc etc.
Cum era de asteptat, jocul de-a penalii a demarat ca de obicei cand presedintele Klaus Werner Iohannis bantuia pe alte plaiuri in interes de…vacanta, de deconectare de la mizeria pe care a institutionalizat-o in tara “lucrului bine facut”.
Brusc si dintr-o data DNA a revenit la viata si a trantit dintr –o lovitura trei dosare penale celor trei responsabili cu achizitionarea vaciinurilor COVID: ex-premierul liberal Florin Citu, ex-ministrii Sanatatii Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, ambii USR. Cei trei sunt acuzati de achizitionarea nejustificata a 50 de milioane de doze de vaccin si pentru delapidarea UNUI MILIARD de EURO.
Cei trei au comandat 100 de milioane de doze de vaccin, cu mult peste necesar, surplusul a fost vandut, respectiv 2,5 milioane de doze, sau oferit cadou unor tari cu un PIB dublu fata de cel al Romaniei.
USR-istii refuza sa –si asume partea de vina si arunca pisica in curtea sefei Comisiei Europene care ar fi cumparat dozele de vaccin pentru toate statele din blocul UE distribuind fiecarei tari o cota in functie de necesar. Partea proasta e ca oficialii romani, din pupincurism, au cumparat pentru o juma din Europa.
DNA a cerut Parlamentului ridicarea imunitatii senatorului Florin Citu, o cerere acceptata rapid de PNL si PSD. USR –istii vor intra direct in vizorul DNA in aplauzele fostilor colegi de guvernare care nu stiua cum sa scape de ei la alegrile din 2024.
In traducere libera, Iohannis i-a dat la lei pe luptatorii anti-coruptie ai tarisoarei, nu de alta dar le furau din voturile alegatorilor de dreapta la alegerile europarlamentare de anul viitor si pe criza asa ceva nu se face, nu se accepta, nu se permite.Deci…trebuie pedepsit cu cateva “bube” tot penale.

Sunt putine sanse ca cei trei sa raspunda pentru delapidarea in cauza, asta ar insemna ca si presedintele Iohannis sa fie inclus in ancheta, Guvernul Lui n-ar fi miscat in front fara acordul lui. Daca o mai punem in ecuatie si pe draga de Ursula von der Leyen, sefa CE si nevasta celui care facea afaceri directe cu Pfaizer, nu ne putem face iluzii chiar deloc in privinta vreunei condamnari penale, ci doar de reconfigurarea scenei politice pentru cele patru tururi de alegeri de anul viitor.
Banii aruncati raman pierduti, iar romanii raman buni de plata in continuare pentru acoperirea gaurilor facute de “desteptii”din fruntea tarii, care se tot vaita ca bugetul nu le permite ridicarea nivelului de viata al romanilor, din cauza crizei mondiale si a celor doua razboaie, dar care aunca cu miliardele de euro in armata ucraineana, companiile de armament si farmaceutice americane.
Nu stiu daca e sau nu un lucru bun, poate asa scapam de ipocrizia unui partid de neterminati care nu si-au asumat niciodata nimic, dar care si-au facut loc la ciolan printr-un comportament suburban atat in piata publica, cat si in Parlament.
Cu sau fara DNA, spectacolul continua si fara USR sau cei gen Citu…avem destui actori cu gura mare si mintea scurta si buzunarele largi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *