Parol, părerea mea! Jucator de golf in Kenya, contributor la USA … tepar in pensiile romanilor

0

Dana NEDESCU

Sa tot traiesti intr o tara condusa de un presedinte turist. In tara, Guvernul Lui lupta cu o criza economica, cu greve ale functionarimii si cu o lege a pensiilor la care s -a lucrat un deceniu degeaba, iar prezintentul Iohannis si consoarta admira lei din jungla Africana, in timp ce leul din tara devine din ce in ce mai prapadit, mai fara valoare, dar nu I bai….e bine ca e bine …pentru altii.
E bine ca de peste ocean, Mircea Geoana, fostul candidat la presedintia Romaniei, face si el ce stie….“lucreaza” Romania in favoarea americanilor care i-au dat o “paine” la NATO. Trebuie sa platim si noi ca avem un papagal intr-un for care ne apara de dusmanii americanilor, ca pentru asta trebuie sa le cumparam tot hangarul cu ruginituri denumite armament, la pretul unora de ultima generatie, si sa le mai si dam si bani imprumut…asta tine strict de ,,genunchii” si “coloana” lui Iohannis.

Dansul lui madam Carmen cu indigenii din Kenya este cu mult mai de acceptat decat spectacolul de prost gust oferit de cele doua partide aflate la guvernare.
In lipsa ,,ciobanului”, liberalii si pesedeii mimeaza lupta politica in folosul nostru, al unor nimeni de care fac misto la greu de trei ani de zile, efortul le-a picat atat de greu incat urmasii lui Bratianu au uitat ce presupune doctrina de dreapta si se lauda cu noua lege a pensiilor, o lege de stanga despre habar n- au ce contine, habar n -au cat de discriminatorie este si nici in ce secol va intra in vigoare. Mai mult chiar…gornistul Rares Bogdan ameninta PSD cu iesirea de la guvernare daca majoreaza taxele si impozitele, adica, daca aplica o legea de dreapta pe care liberalii au votat-o.

Pentru cresterile promise Guvernul Lui are nevoie de 100 miliarde de lei, pe o perioada de doi ani. O suma inexistenta in trezoreria statului. Practic, PSD si PNL ofera pielea ursului de padurea altora…adica din imprumuturi, daca vor mai avea acces la ele.
Cum noua lege a pensiilor prevede majorarea cu 40% a fondului de pensii în 2024, Guvernul Ciolacu s-a gandit sa faca rost de ei tot de la populatie prin cresterea taxelor si impozitelor si ….imprumuturilor. Ce mai conteaza ca destabilizeaza si mai mult economia nationala si creste inflatia, banii trebuie sa iasa.
Banca Mondiala zice ca noua lege va crește cheltuielile cu pensiile publice din Romania cu 30 de miliarde lei față de 2023, Ministerul Muncii zice ca va fi chiar mai mare, de peste 55 de miliarde de lei. O diferenta de “doar 25 de miliarde de lei”…dar ce mai conteaza, cine ii mai numara. Noi avem increderea in ministerul nostru pentru ca el se pricepe cel mai bine la sparlit banii din fondul de pensii in “interesul” nostru, evident.
Ciuca plange cu lacrimi de sange pentru decizia luata impreuna cu Ciolacu, dar saraca tarisoara o duce greu, e atacata cu drone de rusi, acum a izbucnit si razboiul in Israel, tara de la care am promis ca vom lua armament de vreo cateva miliarde de ei, razboi care mentine Europa intr-o criza prelungita.
In traducere libera…n avem bani pentru prapaditii din tara, avem doar pentru industria de armament Americana.

Daca ne punem mintea si calculam pe modelul Pristanda vedem ca Romania n- ar avea o problema cu banii pentru pensiile amaratilor din Romania, banii exista dar au fost “aruncati” baietilor de peste ocean.
Deci… avem: 9 miliarde de euro la americani, ca imprumut, alte 1,25 miliarde de dolari pentru niste rachete cumparate inca din 2017, 18 drone de atac în valoare de 300 milioane de dolari, 2 elicoptere militare H215M, în valoare de 150 milioane de euro fără TVA.
32 de avioane F16 second-hand din Norvegia pe care vom da 388 milioane de dolari, transportoare blindate, tanc principal de luptă, obuziere, sisteme Haimars, sisteme Patriot, dar și stocuri de muniții și echipamente.
Numarul de rachete anti navă pe care le cumpără armata română de la americani nu a fost făcut public, dar stim ca urmează să plătim pentru aceste sisteme 208 milioane de euro. Vom cumpăra, pentru ca este la impuse, şi tancuri de luptă preferata MAPN este varianta americană Abrahms si drone Bayraktar, pentru 18 astfel de sisteme vom plăti 300 de milioane de euro, iar cele 7 sisteme de dronne Watchkeeper x ne vor costa 380 de milioane de dolari.

In concluzie, tarisoara are bani, dar nu pentru fraierii care o populeaza…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *