Parol, părerea mea! Ordonanta Austeritatii….si gaura din Trezoreria statului

Dana NEDESCU

De o luna- n coace, premierul Marcel Ciolacu, primul om al PSD, ne tot ameninta cu reducerea cheltuielilor bugetare, reduceri de personal, reduceri de preturi la produsele alimentare de baza, varza murata nefiind inclusa, cica…produsul ar fi fost pe lista, dar l -au scos nefiind un produs comercializat in masa.
Nu stiu cine s-a gandit brusc si dintr-o data la varza murata, il suspectez pe premierul Marcel Ciolacu, pentru gusturile lui culinare, el fiind fanul declarat al pufuletilor, dar grija asta pentru sarmaua de Craciun a romanilor pare cea mai mare manipulare posibila.
Actulaul guvern distrage atentia romanilor de la angajarile facute pe furis si de la adevaratul jaf care urmeaza sa fie dat atat in buzunarele romanilor, cat si in Trezoreria statului.
Echipa premierului pesedist a anuntat ca marea rectificare din toamna nu se va mai face, pentru ca Guvernul si-a facut un calcul de venituri gresit si taman cand trebuia sa imparta banii a descoperit ca e pe minus cu 56 miliarde de lei, adica Guvernul a cheltuit cu 14% mai mult ca anul trecut, asa se face ca disponibilul pentru investitii a ramas undeva la…3%, o adevarata tragedie pentru primariile care au in derulare proiecte.
Practic, Ciolacu a pus toate primariile pe butuci.

Saptamana trecuta, mai précis in data de 27 octombrie, dupa ce premierul si ministrul Finantelor au anuntat ca au taiat printr-o ordonata de urgenta cheltuielile inutile cu” hartia igienica” facute de primarii doar ca sa toace banii statului, acelasi Guvern a cumpărat consultanță în valoare de șase ori mai mare decât în aceeași perioadă din 2022 – 18 milioane euro (92 milioane de lei) – 1.724 de tranzacții vs. 3,4 milioane de euro (17,2 milioane lei) – 374 de tranzacții.
Prin Ordonanta Austeritatii, premierul Ciolacu si compania a taiat primariilor banii pentru reparatii, indemnizatiile persoanelor cu handicap, banii pentru proiectele de infrastructura si partea de cofinantare a proiectelor , dar a dat unui consilier din Guvern, din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, un contract de consultanta de 18 milioane de euro. Respectivul a demisionat in momentul in care presa a publicat informatia.
Practic, cabinetul Ciolacu impune primarilor si cetatenilor sa stranga cureaua, dar pe usa din dos imparte clientei PSD, pe furis, banii din fondul de rezerva din Trezoreria statului.
Din tot jaful asta romanii nu s –au ales nici macar cu varza murata pentru masa de Craciun, s-au ales in schimb cu reduceri false de preturi la produse care pana la Craciun vor disparea incet dar sigur de pe rafturile marketurilor.
Si asta e doar inceputul, in fiecare zi suntem pregatiti incet dar sigur prin intermediul televiziunilor de casa ale Guvernului pentru dublare pretului la energia electrica si gaze.
Un mare specialist necunoscut spunea cu o mina extrem de ,,responsabila” ca pretul se va dubla chiar daca suntem producatori deoarece companiile producatoare vor prefera sa -si vinda marfa pe piata externa sau sa ne – vanda si noua tot la pretul de pe piata externa….O situatie ,,normala intr-o economie de piata”….administrata de un guvern capabil doar de tepuirea propriilor cetateni.
Dar cum cainii nu latra, ursul face ce vor muschii lui …papa halca dupa halca de pe unde poate si cat de mult poate…chiar pana la os daca se poate.
Si se poate……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *