Werner Iohannis – un altfel de Nero

➤ Dana Nedescu

Saptamana patimilor iohanesiene a debutat cu Ziua Unirii, eveniment sarbatorit pe tot cuprinsul patriei de toata suflarea politica a tarii. Pentru presedintele Werner Klaus Iohannis a fost un moment tocmai bun sa-si faca singur publicitate pentru neimplinirile din cele doua mandate de presedinte al Romaniei.
Doar cu minusuri la activ, plus sase case furate, Werner Iohannis si-a permis sa se puna pe picior de egalitate cu domnitorul Alexandru Ioan Cuza, intemeietorul Unirii si al invatamantului modern…si al legii pentru combaterea coruptiei.
In prima faza am fost tentata sa cred ca este vorba doar despre un tupeu magaresc,ca prezidentul face din nou misto de noi, dupa cateva minute de gandire mi- am dat seama ca Iohannis are o imagine complet distorsionata despre valoarea lui.
Prezindentul chiar se crede unul dintre ,,domnitorii de aur ”, chiar crede ca a revolutionat nu numai sistemul de Educatie, ci intreaga Romanie.
Sa nu uitam ca liberalizarea pietei de energie s-a facut in mandatul lui, in timpul guvernarii liberale, partid care l-a propulsat in alegerile pentru Cotroceni, criza pandemica in care s-au dat cele mai mari tunuri a fost gestionata tot de el si guvernul lui, criza de medicamente, criza din Educatie si din sistemul de Pensii, scaderea nivelului de trai, chiar si esuata intrare in Schengen este tot opera lui. Toate aceste crize au un singur numitor comun – presedintele Werner Klaus Iohannis, cu toate acestea respectivul se considera un adevarat Messia, chiar daca seamana mai degraba cu Nero, nebunul care a dat foc Romei.
Daca stam si gandim la rece…el l-a intrecut cu mult pe imparatul roman, Nero a distrus un oras, el a distrus o tara si se mai si mandreste cu asta. Ne-a transformat in colonia marilor puteri, in scalvi transfrontalieri ai USA si UE, asiguram bunastarea altora in detrimentul bunastarii noastre, pe banii si resursele noastre.

Ca si cum nu ar fi fost destul, zilele trecute Iohannis si-a manifestat sustinerea pentru candidatura premierului Nicolae Ciuca la presedintia Romaniei. Cu alte cuvinte, presedintele care a distrus tara prin numirea celor mai slabi premieri din istoria Romaniei ne sugereaza sa-i votam cel mai distrus premier, un personaj incapabil sa puna cap la cap doua idei si trei fraze, dar are un doctorat la activ, faptul ca l-a obtinut printr-un plagiat grosolan nu mai conteaza, presedintele tarii a legalizat plagiatul, deci totul este in regula.

Pentru actualul presedinte al Romaniei nu conteaza nici faptul ca tara a fost transformata de catre USA si UE in teatru de razboi, cum nu conteaza nici bataia de joc la care suntem supusi de catre Olanda si Austria. Nu conteaza nici epurarea etnica si realigioasa a romanilor din Ucraina, nici folosirea copiilor acestora ca scuturi umane, nici trimiterea romanilor in prima linie a frontului. Toate aceste magarii sunt incurajate pe banii nostri de actuala guvernare. Suntem ciuca bataii de joc, dar Iohannis tace, joaca golf si schiaza, iar intre doua excursii in occident ne anunta ca ne meritam soarta, ca nu meritam sa fim egali cu tarile din UE pentru ca suntem prosti, saraci si necivlizati, ca suntem buni doar sa cotizam la razboiul din Ucraina, la bugetul de armament al americanilor si la criza energetica din spatiul vestic si Moldova.
In traducere libera, toata gasca de la conducerea tarii ne spune ca nu meritam sa traim decent, ca suntem un rau necesar doar pentru plata taxelor si cam atat.
Cam asta este imaginea de ansamblu, da cu minus, dar nu avem sanse de scapare, nu cu actuala clasa politica si nu in contextual actual cand Terra a ajuns pe mana dictatorilor nebuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *