Pompierii militari vâlceni vor veghea la siguranţa comunităţii în perioada prilejuită de Ziua Naţională a României

Pompierii militari vâlceni vor fi la datorie pentru a veghea la siguranța comunității în perioada prilejuită de Ziua Națională a României.
Premergător și pe timpul minivacanței din perioada 30 Noiembrie – 5 Decembrie, inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” la județul Vâlcea vor desfășura activității menite să asigure protecția și siguranța evitați să producă unele evenimente care ar putea afecta viața și bunurile cetenilor. .
La nivelul județului Vâlcea, zilnic, peste 200 de pompieri cu 40 mijloace tehnice de intervenție sunt pregătiți să acționeze pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor care ar putea fi surprinse în medii ostile vieți.
Urgențele medicale vor fi asigurate în sistem integrat prin echipajelor SMURD și al echipajelor Serviciului Județean de Ambulanță, disponibil zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat.
Echipajele de intervenție vor misiunile specifice, în sistem asigurat, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu cei din cadrul autorităților și instituțiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare. .
În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirea evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.Numai în ultimele trei săptămâni, inspectii de prevenire au desfășurat mai multe acțiuni de control inopinat la operatori economici din localitățile județului.
Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.
De asemenea, pe toată durata sezonului rece, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, acțiunile de control și verificarea vor continua la unități de turism și de acord, spa comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte. amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de date și obiceiuri specifice sezonului rece.

RECOMANDĂRI

Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au dreptate coșurile de fum necurățate, instalații electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură.
În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, dacă vă cazați în structura de primă turistică, familiarizați-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.
Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Cu această ocazie, le dorim tuturor vâlcenilor să aibă parte de zile plăcute și liniștite, asigurându-i totodată că pompierii militari sunt la datorie, pregătiți să intervină în orice moment.
La mulți ani tuturor românilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *