Parol, părerea mea! Parlamentul….apendicele Guvernului Iohannis cel mic si esuat

Dana Nedescu

Mama prostilor a ramas din nou gravida miercuri, 16 noiembrie, anul de gratie 2022, de aceasta data cu parlamentarii din Camera Deputatilor. Alesii neamului din PSD, PNL si UDMR au adoptat plini de avant proiectul de lege care aprobă Ordonanța 16/2022 privind modificarea Codului Fiscal, respectiv menținerea suprataxării contractelor de muncă part-time.
Asa se face ca cei care au un contract de munca cu doua ore platesc impozit pentru un program complet de 8 ore.
In traducere libera, cei care au un astfel de contract trebuie sa aduca bani de acasa pentru plata impozitului impus de niste indivizi care primesc bani si pentru neprezenta sau pentru statul degeaba. Guvernele lui Iohannis au ingropa economia si vor sa o salveze prin impozitarea tripla a muncii, pentru ca Romania are cel mai mare indice de impozitare a muncii, ocupam primul loc in Europa.
Respectiva ordonanta se afla la a doua incercare de aplicare, prima data a fost aplicata in 2018, dar a fost aprogata prin decizia Parlamentului din cauza efectelor dezastruoase atat pe piata muncii, cat si la bugetul statului, foarte multe contracte de munca fiind desfiintate si trecute la negru.
Proiectul ordonanței votat ieri a introdus o nouă modificare care stipulează că impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române. Impozitul pe dividende se declară şi se plăteşte la bugetul de stat, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se plăteşte dividendul.
Trist este faptul ca Parlamentul de acum a ajuns un apendice al Guvernului, iar parlamentarii niste nimeni care voteaza dupa degetul sefului de partid sau al presedintelui Klaus Iohannis, un presedinte care una spune si alta fumeaza….si de regula “fumeaza” numai decizi otravite impotriva cetatenilor care l-au votat.
A trecut fix un an de zile de la primele discutii pe tema pretului la energie, a compensarii pretului la energie, dar si asupra indexarii pensiilor cu inflatia, si inca nu avem nicio decizie batuta-n cuie printr-un act normativ oficial. Avem doar informatii despre discutiile inutile purtate intre cele doua partide aliate in procesul guvernarii, despre asa zisele neintelegeri aparute artificial doar ca forma de amanare a unui program de redresare sociala si economica.
Marcel Ciolacu, liderul pesedeilor de pretutindeni, a devenit primul penibil al tarii din cauza afirmatiilor contradictorii date in acelasi mesaj pe tema modului de aplicare a cuantumului de majorare a pensiilor. Pesedistul bate campii pe toate posturile TV, in orele de maxima audienta, fara sa clipeasca.
La ultima runda a anuntat ca majorarea se face diferentiat …dar nediferentiat, ca procentul va fi de 15%, daca va fi, ca vom avea o piata a enegiei semireglementata, daca se va putea…iar pensionarii cu pensii mici vor beneficia de un ajutor de 700 de lei pentru plata facturilor la curent si caldura.
Adica, dupa ce i-a jecmanit la greu, Gvernul le ofera tot din banii lor “un ajutor 700 de lei”, pentru plata facturilor abuzive trimise de societatile din ograda lui.
Toate aceste marlanii se fac cu acordul “stapanului” de la Cotroceni, un presedinte care joaca mingea in terenul nostru dar pentru altii.
Toate mizeriile astea puteau fi evitate daca alegatorii nu l- ar fi votat cu ochii larg inchisi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *