Primarul din Barbatesti suparat foc pe Ordonanta lui Ciolacu: Guvernul a dat Ordonanta asta nenorocita si ne interzice lucrarile indiferent ca avem bani la buget sau nu avem

0

Primaria Barbatesti va fi iluminata de la un capat la altul, Primaria a reusit sa semneze proiectul pentru iluminatul public in comuna, urmeaza ca cele 409 lampi moderne sa fie instalate in perioada imediat urmatoare.Cu toate proiectele demarate si finalizate, primarul Constantin Banacu este nemultumit de blocajul impus de Guvernul Ciolacu prin Ordonanta Austeritatii, ordonanta care impune blocarea proiectelor aflate in derulare chiar daca primariile au bani in cont.
“Din cele trei proiecte aprobate pe Anghel Saligny am primit finantare doar pentru unul, inlocuirea a 2,1 km de teava de fier pe strada Baltaret. A fost finalizata, a fost receptionata, totul e OK. Tot la realizari, am reusit sa fac terenul sintetic la Scoala cu clasele I-VIII Barzesti. E dat in folosinta, deci copiii pot sa se joace. Am facut aprovizionarea cu combustibil atat la scoli, cat si la Primarie, pentru toate institutiile aflate in administrare. Asteptam sa semnam proiectele de pe Anghel Saligny ramase, este vorba de proiectul rigolelor de la Barzesti pana la capatul satului, peste 5 km, cat tine drumul judetean, binenteles ca lucrarile vor incepe la anul, ca anul asta e asa cum este. Mai aveam de facut niste drumuri, o fosta scoala de reabilitat dar Guvernul s-a gandit ca ar fi cazul sa incheie si a dat acea ordonanta nenorocita si ne interzice indiferent ca avem bani la buget sau nu avem. Nu putem sa facem absolut, absolut nimic.Suntem amarati. S-a semnat contractul cu AFM-ul pentru inlocuirea ultimlor 409 lampi moderne in comuna Barbatesti, deci fiecare stalp de pe ulite va primi o lampa moderna si cu aceasta ocazie incheiem cu iluminatul public in comuna Barbatesti.Sutem in discutii pentru crearea unui parc de fotovoltaice pe un teren de aproape 3000 de metri la Barzesti care intruneste toate conditiile, adica soarele de dimineata pana seara bate acolo in zona,punctul de transformare care e obligatoriu sa fie cat mai aproape e aproape si in felul asta o sa reducem foarte mult cheltuielle cu iluminatul public si la insitutii.” , a precizat primarul Constantin Banacu.
DN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *