FESTIVALUL NATIONAL AL SCLUPTORILOR CU “DRUJBA” – ediția A VII – A

In aceasta saptamana, in perioada 10-15 octombrie 2023, Pensiunea Agroturistica Cerna si George Bostanica gazduiesc cea de-a VII –a editie a Festivalului National al Sculptorilor cu “Drujba”.


Inainte de deschiderea festivalului, propietarul pensiunii Adrian Bondoc a precizat:


Dupa aceasta, primarul comunei Vaideeni Daniel Baluță a declarat:


Partenerii festivalului sunt: Consiliul Judetean Valcea, comuna Vaideeni, RURIS SA, Centrul National de Informare si Promovare Turistica Valcea.
Tema festivalului din acest an a este – Reintoarcerea. In cadrul festivalului sculptorii realizează lucrari pentru comuna Vaideeni, respectiv portretele domnitorilor Alexandru Ioan Cuza si Constantin Brancoveanu, pentru satul Cerna – “Femei carand apa de la fantana satului”, iar pentru locul de desfasurare al festivalului – ,,Natura si arborele vietii” si “Relaxare”.
Sculptorii participanti: Ciprian Surulescu,


Ilie Costea,

Doru Sztan,


George Bostanica,


Edi Schneider,

Ionut Hodor, Nicolae Baciu.
Inceperea festivalului a avut loc in data de 9 octombrie cu pregatirea materialului lemons, pozitionarea pentru lucru, marti 10 octombrie a avut loc procesul de sculptura si deschiderea oficiala.
Cuvantul de deschidere al festivalului a revenit primarului comunei Vaideeni, social democratul Daniel Baluta, urmat discursul presedintelui CJ Valcea, social democratul Constantin Radulescu.


Dupa deschiderea oficiala a urmat o trecere in revista a sculpturilor ce se executau.


Seara, incepand cu ora 18, a avut loc un foc de tabara si un moment artistic cu formatia Old School Band care si- a interpretat, pentru prima data in anul 2017, in cadrul festivalului, cantecul,, Craver Song” in cinstea scuptorilor cu drujba din toata lumea.

Incepand de miercuri pana sambata va avea loc procesul de sculptura pana la ora 12

cand are loc festivitatea de inchidere a Festivalului cu invitati de la Turism – Cultura, Primaria Vaideeni si CJ Valcea. Duminica vor avea loc discutii libere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *