Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, referitoare la aprobarea și derularea unor proiecte cu finanțare din fonduri europene.
În cursul zilei de astăzi, 24 noiembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează 2 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, din care una este la sediul unei instituții publice.
La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.
Activitățile sunt desfășurate în colaborare cu lucrătorii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, cu sprijinul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale și sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *