Desfășurarea celei de a treia probe scrise din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2024

0

A treia probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat din sesiunea iunie – iulie 2024 (E) d) – proba scrisă la alegere a profilului și specializării) s-a desfășurat astăzi, 4 iulie, în cele 11 centre de examen organizate la nivelul judeţului Vâlcea.

Din cei 2405 de candidaţi înscrişi la această probă s-au prezentat 2350, absentând 55 de candidaţi. Nu a fost eliminat niciun candidat.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei dedicate evaluării şi gestionate de Ministerul Educaţiei.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat luni, 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie 2024, după soluţionarea contestaţiilor.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Le dorim succes tuturor candidaţilor noştri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *