Rezultatele înregistrate înaintea soluționării contestațiilor la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a, sesiunea iunie 2024

0

Ministerul Educației a publicat astăzi, 3 iunie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele obținute, înaintea soluționarii contestațiilor, de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (25-27 iunie 2024).

În urma evaluării lucrărilor, proporția candidaților din județul Vâlcea, cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 75,25% ( 1843 de candidați).

Un candidat, elev al Colegiului Naţional “Matei Basarab” a obţinut media generală 10.

La proba de Limba și literatura română 7 candidați au obținut nota 10, iar la Matematică 10 candidați au obținut nota 10.
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și 4 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.
Rezultatele finale vor fi afişate anonimizat marţi, 9 iulie 2024, după soluţionarea contestaţiilor.
Nu au existat situații de elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă, în județul Vâlcea.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *