FESTIVALUL FOLCLORIC PĂSTORESC “ÎNVÂRTITA DORULUI” VAIDEENI – EDIȚIA 56

0

In zilele de 29 – 30 iunie a avut loc a 56 -a edite ” INVARTITA DORULUI ” in localitatea Vaideeni.
In prima zi a avut loc la Caminul Cultural “Vartolomei Todeci” Simpozionul “ MARGINIMEA MARGINIMII ”, Cămașa ungureasca- zestre culturala. Povestea cămășii ungurești, plecand de la origini, din Marginimea Sibiului până la satele Olteniei de sub munte si din Argeș. Seara pe Platoul “Invartita Dorului” a avut loc un spectacol folcloric la care au asistat peste zece mii de iubitori ai muzicii traditionale, un spectacol de referinta pentru cei 56 ani de existență al festivalului.

In a doua zi a avut loc deschiderea oficiala a festivitatilor.

La acest evenimet au participat alaturi de primarul localitatii Daniel Baluță si de consilierii locali, prefectul județului Vâlcea, Valentin Oprea, vicepreședintele CJ Valcea, Andra Bica, administratorul public al judeţului Valcea Adrian Mihăilă, Parlamentari PSD, Consilieri Judeteni si primari din localitatile limitrofe.

Festivitatea de deschidere a inceput cu slujba de Tedeum, apoi a luat cuvantul de deschidere primarul Daniel Baluta, urmat de prefectul județului Vâlcea, Valentin Oprea si administratorul public al judeţului Valcea, Adrian Mihăilă.

Dupa festivitatea de deschidere a avut loc traditionala hora de mana.

Apoi a urmat parada portului popular, specifica zonelor de munte, al participanților la acest festival, deplasându-se catre Platoul “Invartita Dorului”.

La inceperea spectacolului folcloric pe scena amplasata pe Platoul “Invartita Dorului”, primarul Daniel Baluță a avut o mare surpriza din partea Consiliului Judeţean Bistrița Năsăud.

La final acestei surprize a urmat un spectacol tinut de formațiile invitate la acest festival, spectacol care a tinut pana seara tarziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *