Comuna Gusoeni a primit suport alimentar pentru 55 de elevi

Guvernul României adoptat zilele trecute Hotărârea nr. 999/2023 prin care s-a aprobat lista unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor şi a unităţilor-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, numărul de beneficiari şi sumele necesare pentru finanţarea programului în anul 2023, în cuantum de 133.441 mii lei.
Suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor se va face din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, şi repartizarea acesteia bugetelor locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, pentru finanţarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, în anul 2023.
Judetul Vâlcea figureaza cu un total de 3.471de beneficiari din 13 comune ale judetului, suma totala alocata – 2.559 mii lei. Printre comunele beneficiare se afla 55 de elevi ai Scoalii Gimnaziale din Gusoeni, cuantumul sumei alocate – 41 mii lei.
Desi programul a demarat cu o intarziere de aproape doua luni de zile, primarii il considera binevenit in contextual social actual cand populatia se confrunta cu scaderea nivelului de viata din cauza cresterii preturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *