Primarul din Stoenesti si-a propus sa treaca toate institutiile din subordine pe energie verde

0

La vremuri de criza, solutii de criza. Gheorghe Dumbrava, primarul localitatii Stoenesti, si-a propus sa reduca cheltuielile cu energia electrica la toate institutiile din subordinea Primariei Stoenesti prin montarea unor panouri fotovoltaice pe toate institutiile publice din localitate, un proiect finantat din bugetul local. In prezent, Dumbrava a reusit prin amenajarea parcului fotovoltaic din zona Manastirii Jgheaburi sa reduca factura de energie electrica pentru administrea sursei de apa a comunei de la 9 mii lei undeva la doar doua mii de lei.
„Este un lucru foarte bun, amenajarea panourilor fotovoltaice pentru sursa de apă în zona Mănăstirii Jgheaburi, reprezintă un proiect realizat cu finanțare din bugetul local. Din păcate, cu energia produsă prin aceste panouri fotovoltaice acoperim doar cheltuielile legate de sursa de apă. Ar fi fost necesară montarea acestor panouri pe întreaga suprafață de 8 hectare, mai ales că costurile energiei pentru funcționarea sistemului de canalizare sunt destul de mari. Rețeaua de canalizare din localitate include 23 de pompe și o stație de epurare. Prin urmare, consumul energetic este semnificativ, iar instalarea panourilor fotovoltaice pe întreaga suprafață de 8 hectare ar fi fost o soluție ideală.
Vom continua cu astfel de proiecte care generează economii la energia electrică. În acest sens, vom monta panouri fotovoltaice pe toate instituțiile publice: primărie, școli, grădinițe, dispensare și cămine culturale, tot cu bani din bugetul local. Aleg să fac o astfel de investiție cu finanțare din bugetul local deoarece astfel scutesc unele plăți pentru niște documentații care nu își au rostul”, a precizat primarul Gheorghe Dumbravă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *