Festivalul de epigrama si pastrama “ S- o facem de oaie”

„S-o facem de oaie”, sub acest slogan s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului de Epigramă și Pastramă de la Vaideeni. Festivalul concurs a avut loc pe durata a doua zile, 30 septembrie – 1 octombrie 2023,

la Pensiunea „Moara Viselor”, din Vaideeni, cu un frumos si atractiv parc de distractii.


Ediția a II-a din acest an a acestui festival a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Fundația Vaideeni, Primăria și CL Vaideeni. Acest festival a debutat vineri 30 septembrie, incepand cu orele 13.00.
Oaspeții prezenți au fost întâmpinați cu un târg expozițional al meșterilor populari și cu produse pastorale sau agricole precum brânzeturi, preparate tradiționale din carne de oaie, fructe, legume, produse apicole și vinuri alese. Pe parcursul celor două zile, oaspeții prezenți la acest târg au putut servi in cadrul Festivalului Gastronomic Tradițional vestita pastramă de oaie si tocănița gătită la tuci.
Primarul localității Vaideeni Daniel Baluță a deschis sarbatoarea cu o urare de bun venit,


a urmat mesajul transmis de gazda acestor evenimente, proprietara Complexuli Moara Viselor, Flori Petrascu.


Înainte de începerea Festivalulu “S-o facem de oaie”, fiind la prima ediție sub aceasta denumire, în mare parte cu aportul vicepreședintelui fundației Prof. Cătălin Silvescu a ținut sa precizeze:


Prima zi a festivalul “S-o facem de oaie” a inceput vineri, 30 septembrie, la ora 17,


cu epigramisti din toata tara, inclusiv din Republica Moldova. Pe tot parcursul festivalului, partea muzicala a fost asigurata de Dan State și Ansamblul Moștenitorii din Pietrari.


Festivalul de Epigramă și Pastramă ,,S-o facem de oaie” s-a încheiat duminică 1 octombrie, zi dedicata concursului de epigrame, iar seara cu un spectacol de cântece și dansuri populare ciobănești oferit de autoritățile locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *