Primaria Barbatesti a inceput anul 2023 pe un plus de…29 miliarde lei

Primaria Barbatesti se numara printe putinele administratii locale care au inceput anul 2023 cu un buget pe plus, un plus de 29 miliarde de lei, in conditiile in care primarul Constantin Banacu a finalizat toate lucrarile demarate. Acesta s-a declarat optimist si in privinta anului bugetar 2023 si spera ca acest an sa fie chiar mai bun decat precedentul.
“Pe Anghel Saligny am avut trei proiecte, o inlocuire teava de apa pe 2,200 km, a vut loc si licitatia si in doua, trei saptamani se stabileste castigatorul si ii dam drumul la treaba. Mai avem o asfaltare de 4, 917 km la care asteptam sa ne dea OK-ul, avem si proiectul cu rigolele stanga-dreapta de pe drumul judetean, un proiect cu paracari, cu refugii, si ce e nou – portiunea dintre rigola si asfalt se va betona sau asfalta ca sa fie folosita de cetateni ca trotuar sau pentru biciclete. Am luat la pas toata comuna si am mai gasit inca 7 ulite mici neasfaltate pe care le betonam, sunt de la 25 de m pana la 383 m, cea mai lunga, toate fac 1, 147 km. Deci terminam tot ce inseamna ulita sau strada sau drum in Barbatesti. Nu va mai fi nimic neasfaltat sau nebetonat. Lucrarea sigur va fi sub 9 miliarde de lei, deci va fi prin incredintare directa, si ne apucam de treaba.
In primavara asta vom dota cu aparatura clinica de fizioterapie, pentru ca anul trecut nu am reusit. Este o investitie din fonduri proprii. Demaram lucrarile la un teren de sport multifunctional la Scoala de la Brazasti, vrem sa incepem imediat ce se indreapta vremea, sa- l terminam cat mai rapid. In momentul de fata, lucram la cei 1, 450 km de canalizare de pe Valea Otasaului, trebuie sa-i facem, pentru ca ne este impus prin Anhghel Saligny.
Cu bugetul stam bine, am bani de anul trecut, am un fond de 29 de miliarde, necheltuiti, in conditiile in care am facut un drum de 1 km, am dus apa vreo 700 de metri, am facut toate dotarile la scoli, am facut parcarea si cu toate astea au ramas necheltuiti aproape 29 de miliarde, cu ce ne au mai dat, gestionam un buget, anul asta, de vreo 107 miliarde de lei. Avem cu ce face, avem destui bani.Speram sa avem un an la fel de bun ca cel de anul trecut sau poate chiar mai bun. Nu pot sa reprosez nimic pe 2022, pentru ca a fost un an bun din toate punctele de vedere.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *