Încă un caz nefericit în educație!- modelele de “așa NU” au devenit din ce în ce mai frecvente

Asociația Vâlceană a Elevilor critică comportamentul adus în față, de profesorul de fizică al Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, acesta promovând lipsa de profesionalism și seriozitate.

În cadrul unei ore de fizică, profesorul Doru Gherzan, a dat dovadă de un comportament neadecvat, purtând discuții care nu-și aveau rostul. Activitățile desfășurate în timpul orei de curs au fost surprinse de videoclipuri și lansate pe internet, stârnind discuții controversate.

Cadrul didactic a fost filmat când stătea întins pe o bancă, în timp ce avea o discuție necorespunzătoare cu una dintre eleve. Dialogul deplasat dintre cei doi surprinde atitudinea inadecvată a profesorului și lipsa de profesionalism care ar trebui să fie propice dezvoltării și învățării. Un alt videoclip îl înfățișează pe acesta la catedră, în timp ce elevii dumnealui sar și fac tumbe, cadrul didactic nu ia atitudine în urma acestor acțiuni.

Poveștile au ajuns și la inspectorul general al Inspectoratului Școlar Vâlcea, Mihaela Andreianu, care a oferit un set de declarații. Doamna Andreianu a luat atitudine și a promis că va trimite la CNMB o echipă de inspectori în verificare.

Solicităm direcțiunii Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” să ia măsuri în privința acestei situații, cu scopul de a nu mai întâmpina pe viitor cazuri care pot duce la afectarea beneficiarilor direcți ai educației. AVE este aici întotdeauna pentru elevii vâlceni și niciodată nu va ezita să sesizeze cazurile întâlnite în școlile vâlcene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *