Primarul Banacu pregateste infrastructura pentru satul turistic de pe Valea Otasaului

0

Primarul comunei Barbatesti, social-democratul Constantin Banacu, a demarat inca de anul trecut proiectul turistiv de pe Valaea Otasaului, un sat turistic impartit in 45 de loturi care vor fi scoase la licitatie pentru concesiune celor interesati sa dezvolte o afacere in turism. In prezent administratia lucreaza la intocmirea documentatiei tehnice, in asteptarea avizelor a demarat lucrarile de infrastructura.
”Am început să lucrăm și la rețeaua de canalizare acolo, pentru că drumurile vor fi asfaltate, pentru a asigura un acces ușor spre această zonă. Pe Anghel Saligny am primit finantare pentru toate cele trei proiecte depuse, doua sunt pentru asfatari de drumuri. Primul proiect a fost un proiect de asfaltare de 4, 917 km, cinci ulite plus drumul care duce catre Patrunsa, nu pana sus la manastire, pana jos unde e cladirea, la baza muntelui.
Un alt proiect proiect foarte necesar este modernizarea drumului judetean, mai exact spus realizarea rigolelor carosabile de beton si a vreo 80 si ceva de podete si trotuare pe suprafata de 5, 6 km din DJ 646, un proiect foarte importanat si super frumos, comuna va arata altfel dupa realizarea lui.
Ne dorim cât mai multi dezvoltatori în turism aici si vrem să trasnformăm comuna într-una turistică pentru că avem toate argumentele. O industrie de turism la Bărbătești va schimba cu totul localitatea, asta se traduce într-o dezvoltare pe orizontală, locuri de muncă. Vrem sa realizam un întreg circuit economic din care sa câștiga și noi ca localitate dar și județul, deoarece crescând numărul de turiști consolidam poziția județului nostru in domeniul turismului. ”, a precizat primarul Constantin Banacu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *