Mascatii au luat cu asalt mafia carbunelui

0

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, delapidare, fals și infracțiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui, fapte săvârșite în perioada 2021 – 2022. Activitățile vizează și un agent de poliție care administrează în fapt o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în comercializarea de cărbune și material lemnos.
În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2022, ca urmare a obtinerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează 33 percheziții domiciliare pe raza județelor Vâlcea și Gorj, din care 19 sunt la sediul unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, IGPR — Direcția Operațiuni Speciale, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vâlcea și Gruparea de Jandarmi Mobilă Frații Buzești Craiova.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *