Iluminatul public din Dragoesti – la un pas de stingere

0

Criza economica a creat un nou blocaj in finantarea proiectelor implementate de primarii, dar si in functionarea lor. Primariile nu mai au bani nici de salarii, nici de cofinantarea proiectelor, si nici de mentinerea iluminatului public. Tot mai multe primarii au decis sa renunte total la el.
Criza a ajuns si in primaria Dragoesti, primarul Gheorghe Melente spera ca la rectificarea bugetara din octombrie sa obtina banii necesari atat pentru functionarea unitatii administrative, cat si pentru cofinantarea proiectelor demarate, pentru plata furnizorilor pusi in asteptare.
“Asteptam rectificarea cu ardoare, cred ca nu numai noi primaria Dragoesti, toate primariile, pentru ca toti suntem in colaps. Scurt.Lipsesc banii de salarii, cat de curand iar l banii de cofinantari lipsesc integral. Proiectele le ducem taras, grabis pentru ca acuma am gasit colaboratori carora le- am spus ca le dau banii peste sase luni, sapte luni, peste un an, adica nu lunar, pentru ca suntem pe cofinantari de implementare a proiectelor. Asteptam ,lucram la Anghel Saligny, la documetatie, iar aceasta documentatie trebuie platita si n – am bani. Astept pentru amenajarea zonei centrale cofinantarile, n -avem bani dar le ducem. Le rostogolesc,in speranta ca anul viitor le vom stinge, mai mult de atat, acum pentru functionare este foarte greu, iluminatul public nu stiu cat o sa -l mai pot tine aprins, pentru ca nu am bani. In momentul in care nu mai ai, distribuitorul ti- a oprit curentul.Singura ceritudine astazi care poate sa fie pentru Dragoesti este ca se face cadastrarea gratuita pentru ca sunt bani veniti pe OCPI. Se face pe extravilan si putin pe mixt. In rest este foarte greu, furnizorii te inteleg, dar pentru perioade scurte de timp, pentru cateva luni, altfel intra si ei in colaps”, a declarat primarul localitatii Dragoesti, Gheorghe Melente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *