Primarul din Roesti a iesit pe plus la bilantul proiectelor acceptate la finantare

dav

Primarul comunei Roesti, social democratul Gheorghe Draghici a facut bilantul proiectelor demarate in ultima perioada de timp, o perioada in care criza financiara a blocat majoritatea proiectelor demarate de administratiile publice locale.
Cu toata criza financiara, primaria Roesti a reusit, in final, sa acceseze finantare pentru proiectele majore:
“Modernizarea drumului comunal DC 112 –sat Cucuieni limita cu Pesceana si a podului dintre comune, proiect finantat din fonduri guvernamentale.
Am construit trei praguri de fund pentru punerea in siguranta a circulatiei peste podul ce traverseaza paraul Cernisoara in satele Ciocaltei,Rapa, Cramizii si Bajenari. In prezent, se lucreaza la modernizarea drumului judetean DJ 643 B din localitatea Valea Mare si traverseaza si comuna Roesti, respectiv satele Barbarieni si Cuieni, si la cel mai mare obiectiv al judetului, investitie a CJ – SMID Roesti, obiectiv aflat in punctul “Olteanca Cueni”. Este un obiectiv mare la care lucreaza 20 de angajati din comuna noastra.S-a intocmit SF (Studiul de Fezabilitate) pentru continuarea retelei de distrbutie a gazelor naturale la care am primit finantare 5 milioane de euro, si se lucreaza la proiectul tehnic, in vederea licitatiei lucrarilor. S-a intocmit SF si pentru reabilitarea si extinderea reteei de canalizare in comuna Roesti, la care am primit o finnatare de 4.900 mii lei, deasemenea se lucreaza la proiectul tehnic, in vederea licitatiei lucrarii. S-a intocmit PT (Proiect Tehnic) pentru proiectul “Reabilitare, modernizare si extindere scoala cu clasele I-VIII Roesti, sat Cucuieni, corpul B. Se lucreaza la SF pentru reabilitarea dispensarului din comuna si a scolii din satul Barbarigeni care va primi o alta destinatie, probabil locuinte de serviciu pentru specialisti. S-a semnat contractul pentru realizarea unui parc fotovoltaic la Gospodaria de apa cu o putere de 50 kw/h. Am depus la Ministerul Dezvoltarii doua proiecte, unul pentru construirea a doua statii de incarcat masini electrice si dotarea scolii cu un microbuz electric. Proiectul este in evaluare. Tot acolo s-a depus si documentatia tehnica pentru construirea a doua statii de incarcat masini electrice in punctul ,,la Gospodaria de apa Roesti”, este in evaluare. Dorim sa mai intocmim un proiect tehnic pentru construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalata de 1 MW pentru a elimina costurile de energie electrica la Serviciul de APA-CANAL, iluminat public si in toate institutiile publice: dispensar, scoala, gradinite etc.”, a subliniat primarul comunei Roesti, social democratul Georghe Draghici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *