Orban merge pe mana seniorilor la conducerea filialei Forta Dreptei Valcea

0

Un partid nou cu o structura bazata pe seniorii PNL. Partidul Forta Dreptei si-a infiintat filiala si la Vlacea, sedinta de constituire a avut loc in prezenta liderului Ludovic Orban.

Comitetul de Initiativa care se va ocupa de formarea noii formatiuni politice ii are ca vectori de imagine pe cei mai vechi membri ai PNL Valcea: Fostul deputat Jean Decuseara si Nicoale Jivan, doi dintre fondatorii filialei PNL Valcea, fostul deputat Traian Dobrinescu, fostul senator Adranel Cotescu, fostul viceprimar al Ramnicului Romeo Radulescu, Jean Decuseara, Mihai Moldoveanu, dr. Alin Pavelescu, fostul ministru secretar de stat Adrian Toader, Constantin Greiere, Valerian Alexie, Gheorghe Stanciu, Mariana Nitu, Mihai Papuju, Mihai Cizmaru si Dan Liviu Popa.
Traian Dobrinescu a precizat ca actuala formatiune politica va fi una mult mai simplista, nu va avea organizatie de femei, pentru ca un liberal adevarat nu practica discriminarea pe criterii de gen si nu va incuraja nici racolarea tradatorilor si a vanatorilor de functii.
Ludovic Orban a completat afirmatiile deputatului valcean cu mentiunea ca formatiunea pe care o conduce se doreste un partid al tinerilor, de aceea a si sugerat ca organizatia valceana sa aiba in structura cat mai multi studenti, pentru formarea lor politica in spiritual pricipiilor cu adevarat liberale. Adranel Cotescu s-a situat in aceeasi zona, indemnul s-a pliat perfect pe realitatea din teren: ,, Hai, sa facem intai armata si după sa începem lupta, ca n acum n -avem cu cine sa luptam. Trebuie sa formam tinerii….Si fără femei, oricum nu avem organizație de femei…”
Traian Dobrinescu si-a exprimat regretul ca PNL a ajuns un partid de tradatori, fapt confirmat la congresul de alegeri de anul trecut cand din cei 120 de delegati valceni doar 46 au votat cu fostul lider Ludovic Orban, ceilalti, chiar si liderul PNL Valcea, deputatul Cristian Buican au votat cu Florian Citu desi cu patru zile inaintea congresului promisesera ca vor ramane alaturi de fostul lider.
Dobrinescu a subliniat ca tradarea este cel mai mizerabil act, o declaratie care l-a situat pe deputatul Cristian Buican drept un tradator mizerabil. O concluzie la care Ludovic Orban a refuzat sa comenteze sau sa dea un raspuns.
Orban spera ca noua formatiune politica sa aiba la sfarsitul anului peste 25.000 de membri.
Traian Dobrinescu a avut o abordare mai realista asupra viitorului, si pe buna dreptate, daca tinem cont de faptul ca mare parte din comitetul de initiava este format din seniori, din politicieni care au disparut de mult de pe scena politica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *