În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 83 de misiuni

0

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 31 de situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit pentru: 6 traumatisme, o afecțiune cardiacă, o arsură, un accident rutier, 20 diverse afecțiuni medicale și două persoane găsite în stop cardiac (C.B. de sex feminin în vârsta de 75 de ani și I.G. de sex masculin, în vârstă de 75 de ani), pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără nici un rezultat.
După acordarea primului ajutor calificat, 29 de pacienți au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri și investigații.

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați în data de 25.01.2022, pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, după cum urmează: 1 incendiu în localitatea Oteșani, punctul Boborăști, unde a ars vegetația pe o suprafață de circa 70 ha, și 1 incendiu de vegetație uscată și deșeuri din plastic, în Drăgășani, pe o suprafață de aproximativ 50 mp). Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru prevenirea unor astfel de situații amintim că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor
Dacă totuşi se alege utilizarea focului pentru igienizare trebuie să respectaţi următoarele reguli de prevenire a producerii incendiilor:
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au mai intervenit pentru alte 50 de situații de protecție a comunități: 5 misiuni de verificare/recunoaștere la secția ATI COVID 19 a Spitalului Județean Vâlcea, 4 misiuni de verificare persoane carantinate; 5 misiuni decontaminare mijloace proprii și 36 de misiuni asociate Covid 19 .
Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *