În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 57 de misiuni

0

23 .02..2021 Rm.Vâlcea

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 25 situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit pentru: două stopuri cardio-respiratori, 9 traumatisme, și 14 diverse afecțiuni medicale.
In localitățile Brezoi și Frâncești, s-a intervenit pentru câte un stop cardio-respirator suferit de o femeie (în vârstă de 76 de ani), respectiv un bărbat (în vârstă de 71 de ani), l-i s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul acestora fiind declarat de cadrele medicale de pe ambulanţa SAJ Vâlcea.
După acordarea primului ajutor calificat, 21 pacienţi au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
În data de 22.02.2021, la ora 13.09, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Sinești.
Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de fum.
Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:
– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 31 de situații de protecție a comunități: 30 misiuni de informare preventivă și verificare; transportul unei persoane.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *