În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 65 de misiuni

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,General Magheru” al Judeţului Vâlcea
STRADA DECEBAL NR.7 R MNICU V LCEA Telefon: 0250.748.202, www.isuvl.ro
Col. Popescu Ion-Cătălin(0757103245)

29 .12..2020

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 12 situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit pentru: 4 traumatisme, două accidente rutiere și 6 diverse afecțiuni medicale.
In localitatea Câineni, pe Drumul Național 7, s-a intervenit la un accident rutier produs între două autoutilitare și un autotren, în urma căruia a rezultat o victimă încarcerată. Pompierii militari au intervenit cu o două autospeciale de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru scoaterea unui bărbat, în vârstă de aproximativ 29 de ani, dintre fiarele contorsionate ale autovehiculului. Victima a fost extrasă conștienta, cu ambele membre inferioare strivite (rupte) și a fost preluată de ambulanta S.A.J. pentru transportarea la spital.
După acordarea primului ajutor calificat, 11 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 28.12.2020, la ora 20.55, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Lungești.
Până la stingerea incendiului, a ars casa de locuit, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 25 mp..Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea necorespunzătoare a unei surse de căldură (aerotermă nesupravegheată in apropierea materialelor textile).
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:
asiguraţi izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
utilizaţi sistemele de încălzire respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului în ceea ce priveşte alimentarea cu combustibil;
asiguraţi, cel puţin o dată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normaţi;
În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 52 de misiuni de informare preventivă și verificare.
Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *